Vasárnap csapadék is eshet

Hidegebb levegő érkezik hazánkba

A kontinens időjárását alapvetően két, eltérő tulajdonságú és hőmérsékletű légköri képződmény alakítja. Az Atlanti-óceántól a Földközi-tenger délkeleti medencéjéig ciklonális mező húzódik, a Skandináv-félszigettől a Kaszpi-tengerig viszont továbbra is anticiklon található.

2011.02.19 14:32MTI

Az óceán feletti ciklon a szárazföld nyugati partvidéki területeire szállít enyhe, nedves levegőt. A délkeleti mediterrán ciklon hatására a Balkán-félsziget déli részén borult, több helyen csapadékos, de enyhe az idő. A hőmérséklet csúcsértéke Nyugat- és Dél-Európában többnyire 12 és 19 fok között változik. A kontinens északkeleti harmadán tartja magát a kemény tél; ott továbbra is igen hideg van, a hőmérséklet csúcsértéke nagy területen nem emelkedik -15 fok fölé. Vasárnap estig a Kárpát-medencébe is már hidegebb levegő érkezik, gyengül a nappali felmelegedés.
   
Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, délután a Nyugat-Dunántúlon szakadozhat fel a felhőzet. Vasárnap a Dunától keletre marad az erősen felhős ég, a Dunántúlon azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elsősorban a középső területeken várható csapadék; szombaton eső, éjszaka és vasárnap napközben egyre inkább havas eső, hó is. Az északi szél a Dunántúlon és északkeleten időnként megerősödik.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 1 és 6 fok között valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.