Névleges egyéni számlát szeretnének

A Fidesz-kormány már 2001-ben eldöntötte, hogy bevezeti a svéd nyugdíjmodellt

Az Orbán-kormány már 2001-ben döntött a névleges egyéni számla, azaz a svéd nyugdíjmodell bevezetéséről - állítja a Népszava egy, a birtokába került dokumentumra hivatkozva.

2010.01.20 07:00Népszava

A Népszavában közzétett dokumentum egy emlékeztető a 2001. június 23-24-i informális kormányülésen meghatározott feladatokról. Ezek közt szerepel, hogy "be kell vezetni a névleges egyéni számlára épülő öregségi nyugdíjrendszert". Az emlékeztetőből kiderül, hogy a tervek szerint 2003-tól a pályakezdőkre, 2006–2007-től pedig már mindenkire alkalmazták volna ezt a modellt.

A cikk szerint a Fidesz 2007-ben kiadott Erős Magyarország című programjában is megjelenik ez a szándék. "A munkavállalók a járulékbefizetésükkel arányos nyugdíjra számíthassanak a jövőben, ami egyúttal ösztönzőleg hat majd a járulékbefizetési hajlandóságra is, így növelve a nyugdíjrendszer stabilitását. A rugalmasságra azért van szükség, hogy járulék-folyószámlája ismeretében mindenkinek lehetősége legyen annak eldöntésére, hogy mikor és milyen feltételekkel kíván nyugdíjba vonulni" - idézte a program mondatait a Népszava.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.