Levelet küld a Fidesz a nyugdíjasoknak

A Fidesz kiemelt figyelemmel kezeli a nyugdíjasokat és levélben rögzíti vállalásait

Levélben tájékoztatja a Fidesz a nyugdíjasokat az őket érintő vállalásairól. A legnagyobb ellenzéki párt szerdán nyugdíjas-szervezetekkel konzultál.

2010.01.19 12:23MTI

Levelet küld a Fidesz a nyugdíjasoknak, amelyben többek között arról tájékoztatja az időseket, hogy a párt - kormányra kerülése esetén - miket garantál "minden magyar nyugdíjas biztonsága érdekében" - közölte Iván László kedden Budapesten.

A Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: a levelet, amely ismerteti "a nyugdíjasokra leselkedő veszélyeket" is, Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti képviselője, az Európai Parlament alelnöke szignálja, és 1,6 millió nyugdíjasháztartásba juttatják el.
A levélben az áll, hogy Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és Mesterházy Attila MSZP-s miniszterelnök-jelölt arra készülnek, hogy privatizálják a nyugdíjakat. "Egy új törvénnyel magánkézbe akarják adni a nyugdíjpénztárakat. Ha ez megtörténik, a nyugdíjasok akár a nyugdíjuk felét is elveszíthetik" - írja Schmitt Pál.

A levél alján három fideszes garancia olvasható: az ellenzéki párt kormányon megvédi a nyugdíjakat, törvényben fogja megtiltani a nyugdíjpénztárak privatizációját, és megőrzi a nyugdíjak reálértékét.
Iván László tájékoztatóján beszámolt arról is, hogy a Fidesz szerdára konzultációt hívott össze nyugdíjasszervezetek képviselőivel, ugyanis - mint fogalmazott - számos ellentmondásos nyilatkozat hangzott el az elmúlt napokban a nyugdíjak ügyében, a nyugdíjasoknak viszont joguk van tisztán látni.

A Gyurcsány-korszak kormányai tönkretették a nyugdíjasokat - vélekedett a politikus. Évek óta folyamatosan csökken a nyugdíjak reálértéke, a "nyugdíjas infláció" évek óta meghaladja az átlagos infláció mértékét, elvették a 13. havi nyugdíjat, tavaly év végén pedig kísérletet tettek a nyugdíjak ellopására is - sorolta Iván László.

Mint fogalmazott, az MSZP-nek nagyon komoly elszámolnivalója van a nyugdíjasok felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.