"Megszegték a schengeni szerződést"

Fidesz: Szlovákia úgy viselkedik, mint aki nem érti az EU lényegét

A Fidesz elnöke szerint Szlovákia magatartása a magyar államfő kitiltásának ügyében méltatlan egy európai uniós tagállamhoz - közölte Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján, melyen beszámolt a Sólyom László és Orbán Viktor közötti délelőtti találkozón történtekről.

2009.09.01 16:12MTI

Szijjártó Péter elmondta, Orbán Viktor a találkozón leszögezte: Szlovákia úgy viselkedik, mint egy olyan ország, amelyik nem tudja, és nem érti az Európai Unió mibenlétének lényegét, és szembemenetel az Európai Unió közös értékeivel és érdekeivel.

Mint mondta, az EU értékei és a diplomáciai jog egyértelműen Magyarország és Sólyom László mellett állnak; egyértelmű, hogy Szlovákia megszegte a schengeni szerződést azzal, hogy kitiltotta területéről a magyar államfőt. Közölte, a Fidesz ezért támogatja, hogy a magyar államfő vigye végig az ügy jogi rendezését a nemzetközi fórumokon.

Az elnöki stáb vezetője elmondta azt is: Orbán Viktor köszönetet mondott a köztársasági elnöknek a határon túli magyarokkal kapcsolatos kezdeményező és aktív politikájáért, és biztosította, hogy ebben a Fidesz továbbra is támogatni fogja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.