"Az unió félreérti a magyar szándékot"

Gyurcsány: nem kezelhető nemzeti alapon a válság

A globális gazdasági válság nem kezelhető nemzeti alapon - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a parlament európai ügyek bizottságának ülésén csütörtökön.

2009.03.05 09:59MTI

Gyurcsány Ferenc szerint nem lehet "ki-ki alapon" válaszolni a kihívásra, mert annak hatása így nem lesz elégséges.

Hozzátette: Európának átfogó, globális választ kell adnia a gazdasági válságra.

Helyes törekvés, hogy a G20-ak és az Európai Unió is próbál globális válaszokat keresni, de ezek a próbálkozások eddig nem vezettek sikerre - jelentette ki a miniszterelnök.

Az unió félreérti a magyar szándékot

Az Európai Unió félreérti a magyar szándékot - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a parlament európai ügyek bizottságának ülésén csütörtökön.

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország javaslataival "nem utazik más uniós adófizetők pénzére", hanem azt szorgalmazza, hogy az unió szervezetei együttes, koordinált, átfogó programmal válaszoljanak a gazdasági válság kihívásaira.

A bizottság ülésén a kormányfő megismételte a március 1-i informális Európai Tanács-ülésen megfogalmazott magyar kezdeményezéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.