Az MSZP reális politikát folytat

MSZP: meg akarunk állapodni az SZDSZ-szel

Simon Gábor szerint a politikai együttműködés nem olyan, mint egy rossz kabát, nem lehet csak úgy eldobni, értékek és ügyek képviseletére kötelezi a feleket.

2008.09.13 14:48MTI

Az MSZP választmányi elnöke erről a szocialisták és a szabad demokraták viszonya kapcsán beszélt a párt szombati évadnyitó munkaértekezletén, ahol úgy fogalmazott: nem a szabadcsapatokkal akarnak megállapodni, hanem az SZDSZ-szel. Véleménye szerint az MSZP reális politikát folytat, amely összekapcsol és közös utakat talál.

Mint mondta, Magyarország egy hibás kényszerhelyzetben van, amelynek kialakulásában nekik is, de az ellenzéknek különös felelőssége van, mert elvette annak lehetőségét, hogy a közös jövőről közösen lehessen gondolkodni. Simon Gábor hangsúlyozta: a "Megegyezés" programja az elmúlt hetekben kapott "hideget-meleget", de meg kell próbálni parlamenti és társadalmi többséget szerezni hozzá.

Ezután három szocialista polgármester szólalt fel, mindannyian azt szorgalmazták, hogy teremtsék meg a társadalmi, parlamenti többséget a programhoz és azt hajtsák is végre. A rendezvényre - amelynek első fele zárt ajtók mögött zajlott - meghívták az országgyűlési képviselőket, a megyei elnököket, a tagozatok és a platformok vezetőit, illetve a szocialista polgármestereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.