Választás 2014

Barroso már gratulált Orbánnak

Az Európai Bizottság elnöke már gratulált a kormányfőnek, a JESZ-elnök szerint azonban a magyar társadalom nem a megújulás mellett döntött.

2014.04.06 23:07MTI

A választási eredmények azt mutatják, hogy a magyar társadalom - az Európai Unió más országaival szemben - nem a megújulás mellett döntött - mondta Makay Zsolt, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) párt elnöke vasárnap este.

Makay Zsolt szerint a választási eredmények alapján a magyarok - szemben például az olaszokkal, a csehekkel és a bolgárokkal - elégedettek voltak az eddig a parlamentben lévő pártokkal. Miután "a megújulásra, az új pártokra, és az ebből adódó változásokra nem mutatkozott társadalmi igény, illetve ennek alapvető médiafelülete csekély volt", minden kis pártnak értékelnie kell az eredményét - fogalmazott a pártelnök, aki egyúttal gratulált a választás győzteseinek is.

Azt is hozzátette, hogy a JESZ nem adja fel, és továbbra is szolgálni kívánja a kampánya során megfogalmazott üzenetét, amely az egymás tiszteletére és a szeretetre épülő politikát hangsúlyozza. Ennek a módját és keretét a párt testületei a következő napokban értékelni fogják - mondta Makay Zsolt, a JESZ elnöke.

Az országos listákra leadott szavazatok 60,15 százalékos feldolgozottságánál a JESZ 0,20 százalékon állt 4636 szavazattal az országgyűlési választáson.

Barroso gratulált Orbán Viktornak

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke már gratulált Orbán Viktor kormányfőnek, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjének - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap este a kormánypárt eredményváró rendezvényén.

A politikus köszönetet mondott minden, a parlamenti voksoláson részt vevő választónak, majd külön megköszönte a Fidesz-KDNP támogatóinak a kormánypártokra leadott szavazatokat.

"Mindenkinek hálával tartozunk határon innen és határon túl" - fogalmazott Kocsis Máté, akinek szavait élénk tapssal fogadták a IX. kerületi Bálna előtti teret csaknem betöltő szimpatizánsok.

Kocsis Máté tájékoztatása szerint hamarosan Orbán Viktor kormányfő mond beszédet a Fidesz-KDNP fővárosi választási eredményváró központjában.

Orbán Viktor: győztünk

"Kellő alázattal és méltósággal, ahogy illik hozzánk, mondjuk ki, minden kétely és bizonytalanság eloszlott: győztünk!" - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap este Budapesten. A miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerint a Fidesz-KDNP olyan átütő erejű győzelmet aratott, amelynek jelentőségét ma még fel sem lehet mérni.

Joseph Daul gratulál a Fidesz győzelméhez

Közleményben tudatta vasárnap éjjel az Európai Néppárt, hogy Joseph Daul pártelnök gratulált a Fidesznek és Orbán Viktornak a választási győzelemhez.

A közleményi idézi a francia politikust, aki "melegen gratulált" a miniszterelnöknek és a Fidesznek a "lenyűgöző" választási győzelemhez.

"A magyar nép megújította bizalmát Orbán Viktorban és kormányában, mert ő mindig az igazat mondta nekik, és bátor reformokat hajtott végre, amelyekkel az ország gazdasága talpra állt"- hangsúlyozta a néppárt elnöke, aki arról is meg van győződve, hogy a Fidesz a május végi európai parlamenti választásokon is győzni fog.

A Fideszt is soraiban tudó Európai Néppártnak 39 országban összesen 73 tagpártja van, és jelenleg a jobbközép európai pártcsaládé a legnagyobb frakció az Európai Parlamentben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.