A nemzeti konzultációk szervezésével foglalkozik

"Komoly feladatokat kap" a felfelé távozó Nyitrai

Miniszterelnöki biztosként keddtől Nyitrai Zsolt látja el a nemzeti konzultációk szervezésével, lebonyolításával kapcsolatos feladatokat.

2011.09.12 10:14MTI

A Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője hétfői közleményében rögzítette, hogy a nemzeti ügyek kormánya a jövőben is konzultációkra építi az ország kormányzását.

"Az egyaránt példátlanul sikeres alkotmányozási és szociális konzultáció után újabb és újabb fontos ügyekben fogjuk kikérni a magyar emberek véleményét" - fogalmazott. Tájékoztatása szerint a konzultációk szervezésével, lebonyolításával kapcsolatos feladatokat keddtől Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztosként látja el a Miniszterelnökségen. Az új miniszterelnöki biztos emellett kormányzati humánpolitikai ügyekkel is foglalkozik majd - tette hozzá Szijjártó Péter.

Az Index vasárnap írt arról, hogy távozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkári posztjáról Nyitrai Zsolt. A portál azt közölte, Orbán Viktor kormányfő Hajdúszoboszlón, a Fidesz-KDNP frakcióülésén jelentette be, hogy Nyitrai Zsolt a jövőben a Miniszterelnökségen a nemzeti konzultációk szervezésével és kormányzati szintű személyzeti ügyekkel foglalkozik majd.

Az Index szerint az NFM-ben nem töltik be az eddigi infokommunikációs államtitkár helyét.

Nyitrai Zsolt 2006 és 2010 között a Fidesz operatív igazgatója volt. Feladatai között szerepelt az országos pártigazgató helyettesítése, a párt kampányának, akcióinak koordinálása, a központi arculat alakítása, valamint a Fidesz nagyobb rendezvényeinek összefogása.

A Magyar Hírlap augusztusban arról írt, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezheti Nyitrai Zsolt menesztését.

A Magyar Nemzet egy nappal később arról cikkezett, hogy multiérdekek állhatnak az infokommunikációs államtitkár felmentéséről szóló hír mögött, a Magyar Hírlap előző napi információját pedig kacsának minősítették kormányzati körökben. Később Nyitrai Zsolt is hírlapi kacsának minősítette a saját távozásáról szóló híreket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.