Újraszervezik a dokikat

Egészségügy: Szócska a józan észre apellálna

A józan ész érvényesítését tartják szem előtt az egészségügyi rendszer újraszervezésekor - mondta Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház új épületszárnyának alapkőletétele alkalmából tartott szerdai ünnepségen.

2011.10.19 12:27MTI

A politikus köszöntőjében hangsúlyozta: az egészségügyi rendszer újraszervezése során igyekeznek mindent megtenni azért, hogy ésszerűbb legyen a munka, jobb legyen a betegeknek, s a tartalékok forogjanak vissza a bérekbe.

Mint hozzátette, míg a rutinszerű tömeges ellátást továbbra is a betegek közelében kell folytatni, a specializálódott magas szintű ellátásnak a térségi központ lesz a felelőse.

Szócska Miklós közölte: a győri kórházat adottságai képessé teszik a nagytérségi központ szerepének betöltésére, bár eddig az intézmény nem kapta meg anyagilag és a stratégiai tervezés tekintetében sem azt a támogatást, amely ahhoz szükséges, hogy ezt a funkciót teljes egészében betöltse. A mostani kórházfejlesztés ezt a célt szolgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.