Baleset

Hétre emelkedett az érsekújvári súlyos vasúti baleset halálos áldozatainak száma

Szijjártó Péter részvétét nyilvánította szlovák kollégájának az érsekújvári vasúti baleset kapcsán.

2024.06.28 09:57MTI

Részvétét nyilvánította a szlovákiai Érsekújvárnál (Nové Zámky) történt vasúti baleset kapcsán szlovák kollégájának pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Juraj Blanárnak küldött levelében a tárcavezető hangsúlyozta, hogy mély fájdalommal értesült a tragédiáról, amelyben egy vonat busszal ütközött, és amely több ember életét követelte, továbbá számosan megsérültek.

Az írta: "Kérem, engedje meg, hogy kifejezzem Önnek szívből jövő részvétemet és őszinte együttérzésemet azokkal, akik elvesztették szeretteiket. Gondolataink és imáink az áldozatokkal és családjukkal vannak ezekben a nehéz időkben, és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek."

Szlovákia déli részén csütörtökön egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat ütközött össze egy autóbusszal, a balesetnek szlovák hivatalos közlés szerint öt halálos áldozata van, öten pedig megsérültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.