Rekordokat döntenek...

Újabb féléves rekord a motorgyártásban az Audinál

Az első félévben több mint egymillió motor készült az Audinál, miközben sikeresen felfutatta a cég az új A3 Cabriolet gyártását. Mérföldkő az Audi infrastruktúrájának kiépítésében a közvetlen összeköttetés az autópálya és a gyárterület között.

2008.07.17 19:10ma.hu

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. 2008 első félévében ismét rekordot ért el a motorgyártás területén: június végéig 1.023.228 (1.013.697) motor készült Győrben. Ez közel 1 %-kal haladja meg az előző év hasonló időszakának termelési darabszámát.
 
Az Audi A3 Cabriolet gyártásának sikerrel zárult a termelés felfutási időszaka, így már ez a modell is a kapacitásoknak megfelelően tervezett darabszámban készül. Az első hat hónapban összesen 32.629 (32.089) jármű hagyta el a gyártócsarnokot, ebből 9.543 A3 Cabriolet, 15.873 TT Coupé és 7.213 TT Roadster.
 
„Azokra a projektere koncentrálunk, melyek a munkánk hatékonyságát és a termelékenység növelését célozzák. Így biztosítjuk az Audi Hungaria sikerét a jövőben is” mondta Thomas Faustmann, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatója. 

Az infrastruktúra egy 0,8 km hosszú bekötőút átadásával bővült, amely az autópálya és a gyár között biztosítja a közvetlen kapcsolatot. „Az Audi út” Győr városának és az Audi Hungariának az együttműködésével, valamint a kormány támogatásával valósult meg. A 15.000. irányvonat egy ünnepi rendezvény keretén belül érkezett meg áprilisban az Audi Hungariához. 

A 25 vagonból álló szerelvény nyersanyagot és járműkarosszériákat szállított Győrbe. A vasúti anyagmozgatás heti öt vonatpárral indult, jelenleg heti 17 vonatpár közlekedik a Győr és Ingolstadt-i telephelyek között. 

A járműgyártás az első félévben két jubileumot ünnepelhetett: az Audi Hungariánál elkészült a 400.000. jármű, mely egyben a győri járműgyártás 10. évfordulóját is fémjelezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.