Harminc forintos különbség is lehet a kutaknál

Ismét csökkennek az üzemanyagárak

Öt forinttal csökken a benzin ára, 3 forinttal a gázolajé a hazai töltőállomásokon szerdától. Így a benzin országos átlagos ára 425 forintra csökken, a gázolajé 428 forintra.

2012.05.14 12:40holtankoljak.hu

A múlt héten 10 forinttal csökkentette a Mol a benzin kiskereskedelmi árát, ár, a gázolajét hattal. Noha a töltőállomások egy részénél ennél kisebb árcsökkenésre került csak sor, az országos átlagár követte az árcsökkenés mértékét.

A holtankoljak.hu adatai szerint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árai között elérheti literenkénti 30 forintot is a benzin- és a gázolajár esetében is.

400 forintnál alacsonyabb benzin- vagy gázolajárral egyelőre még nem találkozhatunk.

Tavaly ilyenkor 382 forint volt a benzin országos átlagos ára, a gázolajé pedig 360 forint.

Noha a forint árfolyama romlott a múlt héten, az olaj és a késztermékek - a bezin és a gázolaj - tőzsdei jegyzésára is esett, így kerülhet sor az árcsökkenésre.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.