Adják vissza a családi pótlék adóját!

Fidesz-KDNP: A kormány adja vissza a pénzt a családoknak!

A Fidesz-KDNP felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul - még az idén - és kamatostul fizesse vissza a családoknak azt a pénzt, amelyet a szeptemberi, októberi és novemberi családi pótlék megadóztatásával jogtalanul elvett tőlük.

2009.12.21 13:57MTI

Soltész Miklós, az ellenzéki frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal összefüggésben mondta, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) múlt héten alkotmányellenesnek nyilvánította a családi pótlék adózásnál való figyelembe vételét előíró rendelkezéseket, és azokat visszamenőleges hatállyal megsemmisítette.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a szocialistákat nem érdekli a családok megélhetése, fennmaradása, mindig azokat sújtják a legjobban, akik gyermekeket vállalnak, nevelnek.

Soltész Miklós szerint az Ab döntésével kiderült: az MSZP újabb trükkökre készült. Arra lehet következtetni, hogy a szocialisták a családi pótlék megadóztatásából remélt bevételekből akartak a jövőben további pénzeket "eltüntetni, átcsoportosítani, (...) osztogatni" - vélekedett. Alkotmányellenesen akarták visszavenni a családoktól azokat a pénzeket a szocialisták, amelyeket ők tüntettek el - összegezte véleményét Soltész Miklós.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.