Kötelesek vagyunk jelezni a munkáltatónak

Családi pótlék: Mától több tízezer forinttal nőhet a családok adóalapja!

A mától hatályos rendelkezés miatt havi több tízezer forinttal nőhet a családok adóalapja.

2009.09.01 10:34hirado.hu/ Népszabadság

Szeptembertől be kell számítani az adóalapba a családi pótlékot.

A keddtől hatályos rendelkezés miatt havi több tízezer forinttal nőhet a családok adóalapja- írja a Népszabadság.

A pótlék összege után ugyanakkor az adót nem kell megfizetni, az ugyanis adóterhet nem viselő járandóság, csakúgy mint a nyugdíj.

A változás körülbelül 1,3 millió családot érint, azokat, akiknek emellett van más, rendszeres jövedelmük is. Nekik nyilatkozatot kell leadniuk a munkáltatóknak, kifizetőknek.

A családi pótlék idén várható összegére vonatkozó részt nem feltétlenül kell kitölteni, de ha üresen marad, a kifizető automatikusan a magasabb adókulcs alapján állapítja majd meg az adóelőleget.

Ezzel viszont rosszul járnak azok, akik egyébként nem lépnék át a jövedelemhatárt. Az adót ugyan vissza lehet igényelni, de csak jövőre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.