Több tízezerbe kerül egyetlen megjelenés is

Győzelem nélkül is milliók üthetik a ValóVilág játékosainak markát

Ha csak megjelenik valahol egy kiesett ValóVilág-játékos, már azért is több tízezer forintot kell a meghívónak leperkálnia - így persze nem is bánják annyira, hogy elestek a fődíjtól.

Képekben a ValóVilág "együttesei": a Klikk és a Kultúrcsürhe képgaléria

2011.04.18 11:29ma.hu

A ValóVilág szlogenje az első perctől kezdve - nemcsak a mostani szériában - úgy hangzik: "Egy, aki mindent visz". Csakhogy amíg az első szériákra ez nagyjából igaz is volt, addig a mostani játékosok főnyeremény nélkül is busásan profitálnak a szerepléseikből: hiába estek ki rövidebb vagy hosszabb játék után, ha valaki látni akarja őket, annak keményen fizetnie is kell.

Legalábbis ha kifejezetten azzal a céllal hívják valahová a játékost, hogy jelenlétével feldobja egy-egy esemény színvonalát.

Az Új Ász által megkérdezett fellépésszervező elárulta, hogy ha valaki Szandikát, Gigit, Olivért vagy Lacit szeretné meghívni, hogy meséljen néhány szót az életéről, annak nagyjából annyira kell a zsebébe nyúlnia, mintha ismert (bár nem a pillanatnyilag élen álló) zenészektől kérne koncertet.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence (További képek a Galériában)

A szervező szerint Olivért hívják a leggyakrabban, aki fellépésenként 150 ezer forint alatt el se indul, erre még rájön az ÁFA, no meg az útköltség, mindez hetente akár 3-4 alkalommal is, vagyis 600 ezer forintot játszi könnyedséggel szed össze egyetlen hét alatt.

Valamivel olcsóbban megússza az, aki a mókamester helyett a plasztikcicával dobná fel például a hétvégi diszkó hangulatát: Szandika már nettó 120 ezerre is rábólint, mögötte pedig alig-alig lemaradva áll Gigi és Laci, de még ők is hatszámjegyű összegért vállalnak fellépést.

És hogy mit csinálnak a kiesett VV-sztárok, ha elhívják őket valahová? A lap által megszólaltatott szervező elmondta, Gigi legtöbbször főz és mixertudását mutatja be, a többieknél teljesen változó, mikor hova hívják őket és ott mit kell csinálniuk.

És hogy mi lehet a helyzet a még játékban lévő lakókkal, arra is válaszolt a rendezvényszervező: Az egyik legnépszerűbb versenyző, Alekosz függetlenül attól, hogy győztesként hagyja-e el a villát vagy még a finálé előtt esik ki, legalább 200 ezerről fog indulni, amit a tényleges helyezése erőteljesen befolyásolhat.

Sokszor hangzik el, hogy a ValóVilág nem csinál mást, mint "ismeretlen senkikből ismert senkiket" varázsol. Ezt persze mindenkinek magának kell megítélnie, hogy senkikként indultak-e a játékosok és azok is maradtak-e vagy lett belőlük "valaki", de hogy gazdag senkik/valakik lettek, ahhoz nem fér kétség!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.