Stohl ellen vádat emel a rendőrség

Stohl-ügy: csak az ittas vezetés baj, a drogozás nem?

Vádemelést javasol Stohl András ellen súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt a rendőrség. A kábítószerrel való visszaélés vonatkozásában az eljárást felfüggesztették.

2010.09.21 15:29MTI

Kovács László, a nyomozást végző Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője kedden, budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a kábítószerrel való visszaélés vonatkozásában - tekintettel az elterelés vállalására - az eljárást felfüggesztették. Közlése szerint a nyomozást befejezték, az iratokat az iratismertetést követően vádemelési javaslattal a Budakörnyéki Ügyészségnek továbbítják.

Beszámolt arról: S. András (Stohl András színész) május 8-án hajnalban autójával Fót külterületén áttért a szemközti sávba és ott nekiütközött két szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A baleset következtében egy ember súlyos, három pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Azt, hogy a súlyos sérülés maradandó egészségromlással jár-e, ügyészségi kezdeményezésre újabb szakértői vizsgálat állapítja meg - mondta a kapitányság vezetője, hozzátéve: ha maradandó a károsodás, az befolyásolhatja a büntetési tételt.

Fotó: Kiskegyed

A baleset körülményeiről a sajtótájékoztatón elmondták, hogy Stohl András a mentők kiérkezése után, de még a rendőrség helyszínre érkezése előtt kocsiba szállt és hazament, így őt a lakásáról állították elő. Kovács László hozzátette ugyanakkor, hogy nem történt segítségnyújtás elmulasztása.

A rendőri vezető arról is beszámolt, hogy a nyomozás során kizárták az autó műszaki hibájának lehetőségét. Az igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy a baleset okozásakor S. András ittas állapotban volt, a toxikológiai szakértői véleményből pedig kiderült, hogy a vér- és vizeletmintában tiltott pszichotróp anyagot találtak.

Mint Kovács László közölte, a gyanúsított elismerte a felelősségét, azonban a kábítószerrel való visszaélés vonatkozásában - tekintettel az elterelés vállalására - a nyomozóhatóság az eljárást felfüggesztette. Az eljárás során egyébként a kábítószert értékesítő személyt nem tudták azonosítani.

A kapitányságvezető kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy Stohl András az eljárás során együttműködő volt.

Stohl András fegyvertartási engedélyét visszavonták, egyben a hatóság arra kötelezte őt, hogy az engedélybe bejegyzett vadászlőfegyvereket és az azokhoz tartózó lőszereket a büntetőeljárás jogerős befejezéséig hatósági tárolásra adja le.

Stohl András videóüzenetben mondott le

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.