Nem tudták a vendégek se a trükköt
Ópiummal főzte a tésztát, hogy visszajárjanak a vendégei
Az étterem vendégeinek fogalmuk sem volt róla, mitől olyan finom Zhang séf tésztája, de szívesen jártak vissza az éttermébe, és imádták az ételeit. Aztán a szakács lebukott.
2014.09.26 08:00ma.hu
Elismerte, hogy némi mákot is tett a tésztafőző vízbe a kínai sajtó által csak Zhang néven emlegetett szakács egy Shaanxi tartományban lévő étteremben, emiatt jártak vissza olyan nagy lelkesedéssel a vendégek, bár ők maguk nem tudták, hogy mitől olyan finom az étel. Az ópiumos étel rejtélyére azonban csak véletlenül derült fény, miután a szintén rendszeres vendégnek számító, 26 éves Juyou Liunak az egyik rutinszerű vérvétele során pozitív lett a drogtesztje.
A férfi persze megdöbbent az eredményen, és bőszen győzködte a családtagjait, akik úgy döntöttek, utánajárnak a dolognak, és ők is elmentek egy ebédre Zhanghoz, majd vérvizsgálatot kértek - és csodák csodájára nekik is pozitív eredményt adott ki. Ezután vonult ki a hatóság az étterembe, hogy kiderítsék, mi állhat a furcsa eset hátterében, Zhang pedig beismerte, hogy valóban vásárolt egy rakás mákgubót, amit finomra őrölt és a tésztához adott, hogy "jobb ízű legyen és javítsa a vállalkozást".
Szerencsére az egyes adagokra jutó ópiummennyiség kevés volt ahhoz, hogy függőséget alakítson ki, de ahhoz pont elegendőnek bizonyult, hogy a drogteszt már kimutassa. Kínában a mákpor használata főzés közben régi időkre nyúlik vissza, de egy ideje betiltották azt. Arról azonban nem szólnak a hírek, hogy Zhang ellen indul-e eljárás, és hogy milyen szankcióra számíthat az immár tiltott összetevő használata miatt.