Kiették a vagyonából a szakácsot
Bebukta az akciót: csődbe ment a becsületkasszás pizzás
Úgy gondolta, az emberek becsületességében meg lehet bízni, ezért olyan pizzériát nyitott egy kínai vállalkozó, ahol nem voltak előre meghatározott árak. A vendégeknek persze eszük ágában sem volt fizetni.
2012.10.08 07:29ma.huAzzal csábította éttermébe a vendégeket, hogy azt hirdette: csak annyit kell fizetni az ebédért, amennyit jónak látnak az íze alapján - csakhogy az éhes sereg mégsem értékelte annyira az ételeket, mint amennyibe azok valójában kerültek. Chen Ling Dél-Kínában nyitotta meg pizzázóját, de alig három nap alatt egymillió forintnak megfelelő élelmiszer fogyott el, miközben a kasszába még 70 ezer forintnyi jüan sem került.
"Senki sem úgy tűnt, mint akinek nem elég finom az étel, nem tudtam eleget főzni belőle. Egyszerűen csak nem akartak fizetni" - panaszolta a pórul járt szakács, akinek most se pénze, se alapanyaga, így szomorúan állapította meg, hogy végérvényesen tönkrement. A világ számos pontján működnek egyébként olyan éttermek, ahol a vendég az elégedettsége arányában fizet, de általában megfelelő mértékben kerül a jól sikerült vacsora végén a kasszába.