Folyt a vér, meg a pálinka is
Képek erős gyomrúaknak: vérben tocsogtak a sztárok
Böllérnek álltak hazánk celebjei, hogy késsel, pörkölővel és némi pálinkával járuljanak hozzá az egyik hazai szalámigyár rekordkísérletéhez. Még jó, hogy voltak ott szakértők is!
2012.01.18 14:29ma.hu / FényPont MédiaKötényt öltött magára és kést fogott a kezébe számos hazai ismert ember, műsorvezetők, zenészek és egyéb médiaszemélyiségek, mindezt azért, hogy részt vegyenek a IV. Tenkesalja Böllérversenyen, valamint közreműködjenek a Pick 400 méteres kolbászának elkészítésében.
Beleznay Endre, Csordás Tibi, Farkasházy Tivadar, Kefir, Leó, Lui mágus és Müller Attila remekül érezte magát a disznóvágáson és a kolbásztöltés közben, amihez persze hozzásegített az ilyenkor szinte kötelező kellék, a pálinka is.
„Imádom a disznóvágásokat, és nagyon örülök, ha ilyenre kapok meghívást" – mesélte Müller Attila. "Mindig kiveszem a részem a munkákból, most is az egyik helyi böllér szerepét vettem át, amikor a disznót kellett megfogni, utána pedig a tisztításban és a szétbontásban is közreműködtem. Bár városlakó vagyok, a siklósiak szerint ez nem látszott rajtam” – mosolygott.
Bár a fotókon úgy tűnik, mintha sztárjaink csak óvatosan, a háttérből asszisztáltak volna az eseményekhez, valójában sokat jelentett jelenlétük, hisz végül a siklósi borász, Riczu Tamás csapatának, a Riczu-Stier Médiaválogatott tagjaiként ezüstérmesként végeztek a versenyben. Ráadásul a nap végére az is kiderült, hogy sikerült elkészíteni a 400 méteres kolbászt -sőt! -, ezzel rekordot állítottak fel a lelkes disznóvágók.
"Nagyon sok böllérversenyen voltam már, de ez volt eddig a legjobb" - emlékszik Farkasházy Tivadar. "A hagyományőrzés, a négy disznótoros versenyfeladat - a leves, a hurka és kolbász, valamint a káposztás étel elkészítése - mind-mind a régi idők ízes magyar disznóvágását juttatta az eszembe. Nagyon régen ettem ilyen finom töltött káposztát, mint amit a Lovastanya tulajdonosa, Riczu Sándor készített.
Az meg még dupla öröm a számunkra, hogy közreműködhettünk egy világrekord felállításában, a terv ugyanis 400 méter kolbász elkészítése volt, megdöntve a korábbi 365 méteres rekordot. Olyannyira jól dolgoztunk a böllérek segítségével, hogy nemhogy a 400 métert elértük, de még az olaszok rekordját is megdöntve állítottunk be egy újat 620 méterrel" - büszkélkedik a Heti Hetes sztárja.