Munkahelyek kerülnek veszélybe?
Az élelmiszeripar helyzetét rontaná a "hamburgeradó"?
A fogyasztás visszaesését, az élelmiszeripar versenyképességének romlását hozná magával a "hamburgeradó" .
2011.02.18 07:20ma.huCsomagolási egységenként 10 forint "hamburgeradót" javasol a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület azokra az élelmiszerekre, amelyeknek túlzottan nagy a zsír-, só- vagy cukortartalma.
Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) megdöbbent a kivetendő adó ötletén - mondta Folláth Györgyné az élelmiszeripari vállalkozások ügyvezető igazgatója a pénteki Világgazdaságban.
A szervezet szerint a "hamburgeradó" árnövekedést okozna, amely visszafogná a fogyasztást és veszélybe kerülnének munkahelyek is.
A hazai élelmiszeripar versenyképessége várhatóan romlana, és éppenséggel az ágazat kis- és középvállalkozásai járnának rosszul.
