Ingatlanok, üdülők

40 millióval lóg ide is, oda is: Bajnai Gordon közzétette vagyonnyilatkozatát

Bajnai Gordonnak csökkentek a megtakarításai, és a tavalyi évhez képest kevesebb a pénzintézettel szembeni számlakövetelése - derül ki a miniszterelnök friss vagyonnyilatkozatából.

2010.02.01 17:55MTI

Az interneten olvasható dokumentum szerint a kormányfő továbbra is tulajdonosa öt ingatlannak részben vagy egészben. Ezek közé tartozik egy XII. kerületi ház, valamint egy XXII. kerületi ingatlan és egy tihanyi üdülő fele. Van egy 2006-ban vásárolt BMW típusú autója és a bevallásában továbbra is szerepelnek bútorok, szőnyegek, illetve festmények.

Az interneten közzétett vagyonnyilatkozata szerint a megtakarításai tovább csökkentek: 140 helyett 120 millió forintja van befektetési alapban. Csökkent a pénzintézettel szembeni számlakövetelése, ami - forintban és devizában - most összesen mintegy 57 millió forint, míg a korábbi bevallásában ez az összeg 72 millió volt. Magánszemélyek változatlanul 13 millió forinttal tartoznak neki.

A kormányfőnek tavaly még 51 millió forint tartozása volt magánszemélyek felé, ami kevesebb mint 40 millióra csökkent.

Bajnai Gordon - korábbi bevallása szerint - 2006 május végéig több felügyelőbizottságnak is tagja volt, azóta semmi ilyen tisztsége nincs, mindössze egy részvénytársaság 5 százalékos részvényese. A kormányfő a miniszterelnöki fizetését - ami bruttó 1.507.400 forint - a krízisalapba utalja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.