Bajnai szerint tartható a 2010-es büdzsé

A Fidesz szerint nem tartható a 4 százalékos költségvetési hiány

A Fidesz szerint nem tartható a 2010-re tervezett négy százalékos költségvetési hiány.

2010.01.14 14:53MTI

Domokos László, a költségvetési bizottság fideszes alelnöke csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte: az év eleji adatok szerint az első negyedév végére már összegyűlik a hiány háromnegyede. Domokos László közölte: a kormány 2009-ben elvette a tizenharmadik havi fizetést a közszférától, ám az elvett pénzből a kormányzat, az országgyűlési választásokat megelőzően, kétszer 49 ezer forintos fizetésre kötelezi a teljes állami szféra munkáltatóit.

A Fidesz a Gyurcsány-korszakot akarja lezárni, és ehhez le kell zárni a "költségvetési trükkök" időszakát is - jelentette ki. A fideszes képviselő annak kapcsán, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) tett látogatást, azt mondta: sem a kormány, sem pedig a PSZÁF nem segített az adósoknak. Szerinte Magyarországon gyámság alá helyezték a PSZÁF-ot. Domokos László úgy fogalmazott: a szervezet kinevezett új elnöke, Farkas Ádám, a miniszterelnökkel arról tárgyalt, hogy hogyan lehetne "egy szocialista barátot" az alelnökök közé beemelni.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz még 2007-ben törvénytervezetet nyújtott be az adósok megvédése érdekében, ezt akkor azonban az MSZP elutasította. Bajnai Gordon, a PSZÁF-nál tett látogatása után sajtótájékoztatón azt mondta: tartható a 2010-es büdzsé, de ehhez a mostani szigorú költségvetési politikát kell folytatni az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.