3452 forint emelés- Szemfényvesztés?

Fidesz: A Gyurcsány-Bajnai korszak legnagyobb vesztesei az idős emberek

A Fidesz szerint az idős emberek az egyik legnagyobb vesztesei a Gyurcsány-Bajnai-korszaknak. Iván László, a párt nyugdíjas tagozatának elnöke azután adott ki közleményt, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság keddi tájékoztatóján közölték: a 4,1 százalékos nyugdíjemelés mintegy 2 millió 657 ezer embert érint, és az átlagos emelés 3.452 forintot jelent.

2010.01.05 14:43MTI

Iván László az MTI-hez eljuttatott kommünikéjében erre reagálva azt írta: "egyértelmű, hogy 2010 sokkal rosszabb lesz az időseknek". Az inflációkövető nyugdíj mellett eltűnik a 13. havi nyugdíj, nőnek a rezsiköltségek, minden drágul, a szocialisták elveszik a fűtéstámogatást, "sőt az MSZP a jövő generációk nyugdíjának ellopását készíti elő a magánnyugdíjrendszer tervezett privatizációjával" - sorolta a fideszes szakpolitikus megjegyezve azt is, hogy évek óta csökken a nyugdíjak reálértéke.

Barát Gábor, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, az idei évtől a legfontosabb változás, hogy január 1-jétől 4,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak, valamint a nyugdíjba vonulás idejétől függően korrekciós emelés is történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.