Természetes forrásból
Befejeződött a gyógynövényes takarmányozási projekt
A projekt 2012 tavaszán kezdődött. Az Etyek Ödön-majorban a szarvasmarhák ellenőrzött körülmények között, a lehető legtermészetesebb forrásból jutottak hozzá a gyógy- és fűszernövényekhez.
2014.10.04 18:43MTIBefejezte a gyógynövényes takarmányozással előállított tej és tejtermékekkel összefüggő kutatás-fejlesztési (K+F) projektjét a Bicskei Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt., a közel 210 millió forint összköltségű fejlesztéshez a mezőgazdasági nagyüzem 104,46 millió forintos európai uniós támogatást kapott.
A zrt. közölte: a projekt 2012 tavaszán kezdődött. Az Etyek Ödön-majorban a szarvasmarhák ellenőrzött körülmények között, a lehető legtermészetesebb forrásból jutottak hozzá a gyógy- és fűszernövényekhez.
A laboratóriumi vizsgálatok bizonyították, hogy a gyógy- és fűszernövények etetésével nő a tej és tejtermékek beltartalmi értéke és ízük is javul. A fejlesztés eredményeként elkészült a gyógynövényes takarmányozás és tejtermék előállítás technológiai leírása, valamint az optimális gyógynövény összetételű vetőmagkeverék - írták.
A komplex élelmiszer-termelést végző, állattenyésztéssel is foglalkozó mezőgazdasági zrt. 2300 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést. Éves nettó árbevételük 2013-ban közel 1,5 milliárd forint volt, 120 dolgozót foglakoztatnak.