Földgáz Európába szállítása

Nem a Nabuccót választotta a Shah Deniz konzorcium

Nem a Nabucco West csővezetéket választotta az azerbajdzsáni Shah Deniz II. gázmező kitermelői konzorciuma a földgáz Európába szállítására az OMV osztrák energiaipari konszern bejelentése szerint.

2013.06.26 13:57MTI

Az OMV rövid közleményben számolt be arról, hogy megkapták az erről szóló értesítést. "Miközben az OMV elfogadja a konzorcium döntését, azon a véleményen van, hogy a Nabucco által benyújtott ajánlat minden követelménynek megfelelt és rendkívül versenyképes volt" - írták. 

A Nabucco West a Transz-adriai Csővezetékkel (TAP) volt versenyben az első körben rendelkezésre álló, évi 10 milliárd köbméter azerbajdzsáni földgázért. A Shah Deniz II. földgázkincse lett volna az eddigi tervek szerint az elsődleges forrása - a TAP-hoz hasonlóan még tervezési fázisban lévő - Nabucco vezetéknek. 

Az OMV a közlemény szerint "továbbra is törekedni fog az európai gázellátás biztosítására és a források diverzifikálására, és megvizsgál más, a meglévő szállítási útvonalakat kiegészítő lehetőségeket is".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.