10 milliárd köbméter - elsőre

További partnerekkel bővülhet a Nabucco

A konzorcium fő részvényese, az osztrák OMV vezérigazgatója megerősítette az ezzel kapcsolatos tárgyalások hírét.

2013.04.16 16:06MTI

További partnerekkel bővülhet az Azerbajdzsánból Európába földgázszállító vezetéket létesítő Nabucco konzorcium.

"Arra számítunk, hogy egy, vagy több európai vállalat beszáll a projektbe" - mondta a Reutersnek Reinhard Mitschek, a Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) ügyvezető igazgatója.

A konzorcium fő részvényese, az osztrák OMV vezérigazgatója megerősítette az ezzel kapcsolatos tárgyalások hírét. Ugyanakkor Gerhard Roiss konkrét cégeket nem nevezett meg.

A konzorciumból kiszállt viszont a német RWE, 17 százalékos Nabucco-részesedését az OMV-nek adta el, meg nem nevezett összegért.

A tervek szerint júniusban dönt a Shah Deniz II Konzorcium arról, hogy melyik jelentkezőt választja az első körben rendelkezésre álló, 10 milliárd köbméter azerbajdzsáni földgáz szállítására.

A Nabucco West mellett versenyben van az azerbajdzsáni földgázért a TAP (Trans-Adriatic) gázvezeték is.

A NIC 2004 júniusában alakult, eddigi tagjai az osztrák OMV, a magyar Mol, a román Transgaz, a bolgár Bulgargaz Holding és a török Botas.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.