De honnan a meggyíz?
Hogyan készül az ízesített rágógumi?
Hogyan készül a meggyes ízesítésű rágógumi, ha az összetevők között nem szerepel a meggy? - Maga a gumimassza túlnyomórészt műanyag eredetű, poliizobutilén tartalmú...
2008.07.04 11:06National GeographicA kereskedelemben kapható rágógumik döntően petrolkémiai úton előállított alapanyagokból készülnek.
Maga a gumimassza túlnyomórészt műanyag eredetű, poliizobutilén tartalmú.
Ezen felül hozzávetőlegesen 50-60 % cukrot, valamint töltelékanyagot, mint például alumíniumoxidot, kovasavat vagy cellulózt tartalmaznak a különféle készítmények.

Adalékként szerepelnek még olyan komponensek is, melyek a puhaságot vagy a nedvességet szabályozzák, de antioxidánsok, színezékek, emulgeátorok, étkezési savak és aromák is kerülnek a gumimasszába.
Nem meglepő talán, hogy a gyümölcsízű rágógumik, így például a meggyes ízesítésű sem tartalmaz valódi gyümölcsöt.
A rágógumik ízét ugyanis az élelmiszeriparban használatos aromaanyagok adják, melyek előállítása legnagyobb részben mesterséges úton történik.