Pólódöntőben a férfiak

Legyőztük Montenegrót az elődöntőben, döntőt játszunk vízilabdában

A magyar csapat szenzációs küzdőszellemről tanúságot téve győzte le Montenegró válogatottját, és vagy az amerikai, vagy pedig a szerb válogatott vár ránk a fináléban.

2008.08.22 13:51Dechert Áron, ma.hu

Sporttörténelmet írhat a magyar vízilabda válogatott, hiszen az újkori olimpiák történetében még soha, egyetlen csapat sem volt képes arra, hogy zsinórban háromszor nyerjen olimpiát.

Nos, nekünk most ez a lehetőség megadatik, már „csak” a döntőben kell diadalmaskodnunk. Nos, amennyiben úgy küzdünk, és úgy tudunk koncentrálni mint most, a montenegróiak ellen, akkor nagyon szép pillanatokat szerezhetünk nekünk a srácok a vasárnapi fináléban.

Nem kezdtünk rosszul, érezni lehetett, hogy nüanszok döntenek majd a két csapat között, ennek jegyében 3-3-ig fej-fej mellett haladt a két válogatott, majd pedig kissé összeesett a védekezésünk, és elől sem voltunk pontosak, ennek eredményeképpen 6-3-ra elhúztak a montenegróiak. Kemény Dénes kapust cserélt, Gergely István váltotta a Szécsit.

A csere nagyon ideálisnak bizonyult, Gergely bemutatott több bravúrt is, a védelem magabiztosabbá vált. Először kiegyenlítettünk (6-6), majd pedig elhúztunk két góllal (9-7).

Ezt még egalizálta az ellenfél (9-9), ám a mérkőzés nagy részében nem túl jól játszó Kásás Tamás megrázta magát, lőtt egy gólt, hátul volt két szenzációs mentése és szerelése, ez pedig elég volt ahhoz, hogy elbizonytalanodjanak a montenegróiak, és hogy két góllal megnyerjük a mérkőzést.

Amennyiben tartjuk ezt a formát, és így tudunk küzdeni, addig nincs ellenfél, akitől tartanunk kéne a vasárnapi fináléban. Hogy ezek a szerbek, vagy az amerikaiak lesznek, még nem tudjuk.

Eredmény, 1. elődöntő: Magyarország-Montenegró 11-9 (3-4, 3-3, 3-0, 2-2) a góldobók: Kiss Gergely 3, Madaras, Kásás 2-2, Benedek, Molnár, Varga Dénes, Varga Dániel 1-1, illetve Janovic, Uskokovic, Gojkovic 2-2, Zlokovic, Ivovic, Jovic 1-1

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.