Olimpia

Tokió 2020 után Róma 2024?

Róma - amely 1960-ban már volt rendező - a 2020-as versengésben nem indult, mert nem kapott pénzügyi garanciát az előző kormánytól.

2013.09.09 21:32MTI
Fotó: MTI

Enrico Letta olasz miniszterelnök szerint hazája jó eséllyel pályázhatna a 2024-es nyári olimpia megrendezésére. A kormányfő azok után jelentette ezt ki, hogy szombaton eldőlt, a 2020-as játékoknak Tokió ad otthont. Előtte, 2016-ban Rio de Janeiro lesz a házigazda, így nagy a valószínűsége egy európai rendezésnek 2024-ben.

Róma - amely 1960-ban már volt rendező - a 2020-as versengésben nem indult, mert nem kapott pénzügyi garanciát az előző kormánytól. Letta nem közölte, melyik olasz város pályázhatna, de nagy a valószínűsége, hogy ez Róma lenne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.