Hol tálalják az igazi ínyencségeket?
A világ legfurcsább nemzeti ételei
Ha a világra nyitott emberek vagyunk, és szeretünk utazni, akkor ne lepődjünk meg, ha a helyi hagyományoknak megfelelő ínyencséget tolnak az orrunk alá. Megenni nem kell, dicsérni szinte kötelező.
2011.02.04 15:00napiotthon.huHa Japánba sodor bennünket az élet, akkor bizonyára betérünk majd egy japán pubba is. Ott pedig nem steaket javasolnak majd helyi specialitásként, hanem az úgynevezett Shirako-t.
A shirako nem más, mint hal-sperma, zsákkal együtt.
Most bizonyára sokan feljajdulnak, de a helyieknek nagyon ízlik ez az ínyencség. A legtöbb helyen nyersen tálalják (na ehhez tényleg gyomor kell), de kérésre meg is sütik. Akár nyersen, akár sütve fogyasztva krémes, lágy íze van.
A "fehér gyermekek” ételt a nemzeti gasztronómia részeként definiálják, és éppen olyan természetes Japánban, mint Magyarországon a pacal.

Mexikói ínyencségnek számít a marha agyvelő tacoval tálalva. Hagymával pirítva, sóval-borssal megszórva készítik a taco-tölteléket.
Büszkék is a mexikóiak erre a hagyományos eledelre, így igazán különleges alkalmakkor fogyasztják. Nagyon magas a koleszterin-tartalma.
Ám jobb vele vigyázni: kutatások bizonyították, hogy kerge marha kórt lehet ezzel szerezni, így hát csínján bánjunk a kóstolással!