Ízletes előétel, borkorcsolya lehet.

Mennyei libamájkrém, sztárborász módra

A neves villányi borász, Bock József receptje az alábbi libamájkrém. Egyszerűen elkészíthető, ízletes előétel, borkorcsolya lehet.

2010.10.27 09:00ma.hu

Hozzávalók:

25 dkg libamáj, 25 dkg házi készítésű margarin, 2-3 gerezd fokhagyma, snidling, fűszerkeverék (só, édes pirospaprika, őrölt kömény, kevés biovegeta, fekete bors, fehér bors, fokhagyma-granulátum)

Elkészítése:
1. Az ujjnyi vastagságúra szeletelt májat beszórjuk a fűszerkeverékkel, majd saját zsírjában kisütjük.
2. A májat villával összetörjük, majd hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget és a zúzott fokhagymát.
3. Végül a pépes májat összekeverjük a kisült zsírjával és a margarinnal, és fokhagymás pirítósra kenve fogyaszthatjuk.

A házi készítésű margarin receptje:

Hozzávalók: 20 g növényi zsír (kókusz- vagy pálmazsír), 3 evőkanál növényi olaj (repce, napraforgó), 2 teáskanál tej, 2 teáskanál nyers tojássárgája, só, citromlé, zöld fűszerek

Elkészítése:
1. A növényi zsírhoz adjuk hozzá a növényi olajat. A keveréket jeges vízbe állított tálban egyre gyorsuló mozdulatokkal keverjük össze, míg eléri a lágy, margarinhoz hasonló állagot.
2. Vegyük ki az edényt a hideg vízből, és adjuk hozzá a tejet, valamint a nyers (vagy pasztőrözött) tojássárgáját. Keverjük, amíg finom és lágy margarint nem kapunk!
3. Ezután sóval, citromlével és egyéb zöld fűszerekkel ízlés szerint fűszerezhetjük a finom, házi készítésű margarint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.