Ízek a temperamentumos Kazaar őrleményből
Ízletes tej alapú kávé receptek (x)
A Kazaar a Nespresso eddigi legintenzívebb Grand Cru kávéja: 12-es intenzitást képvisel. Az aromák tüzes játéka felejthetetlenné teszi a kóstolás élményét, és egyedivé varázsolja a kávézással töltött perceket.
2010.10.15 18:00ma.huRendkívüli intenzitásának köszönhetően kiválóan alkalmas tej alapú receptek elkészítésére.
Élénk, fűszeres Kazaar Cappuccino
Hozzávalók:
- 1 Kazaar Limited Edition kapszula (25ml)
- 50 ml tej
- Egy késhegyni frissen őrölt fekete bors
- Kevés őrölt fahéj
- Cukor ízlés szerint
Elkészítés
Főzze le a Kazaar őrleményt (25 ml) egy Cappuccino csészébe. A tejhez adja hozzá a fűszereket, majd habosítsa fel az Aeroccino segítségével. Öntse a tejhabot a kávé tetejére. Ízlés szerint édesítse.

Kazaar vanilia fagylalttal
Hozzávalók:
- 2 Kazaar Limited Edition kapszula (2*25 ml)
- 50 ml hideg tej
- 80 g vanília fagylalt
- 1 teáskanál tört jég
Elkészítés:
Főzze le a két Kazaar kapszulát ristretto-ként (2*25ml) és öntse egy turmixgépbe. Adja hozzá az összes hozzávalót, majd turmixolja össze kb 30 másodpercen keresztül.
Öntse egy nagy receptes pohárba és fogyassza azonnal.

Az aromák tüzes játéka
A Kazaar megalkotásánál a Nespresso a kávészemek pörkölésének legvégső határáig ment el, hogy pontosan azt az állapotot érje el, ahol az aromák a legintenzívebb állapotukban bontakoznak ki.
Mivel az Arabica és a Robusta szemek eltérő méretűek, az úgynevezett elkülönített pörkölési eljárást alkalmazták.
Ez a komplex folyamat azzal az előnnyel jár, hogy az őrlemény minden egyes összetevőjének aromái a legelőnyösebben érvényesülhetnek. A kávét végül finomra őrlik, hogy intenzitása fokozódjon, és igazán telt és krémes testességet kapjon.
A kávé intenzitása nem a koffeintartalomra vonatkozik, hanem kizárólag a pörkölés mértékére, a testességre, és a kávé keserűségére. A mélykék színű kapszula tökéletes állapotban őrzi meg a Kazaar erejét egészen a kóstolás pillanatáig.
A markánsan fanyar és borsos jegyeket a sűrű és krémes textúra kerekíti le, így intenzitása a kóstolást követően is hosszú ideig érződik a szánkban.

Hol vásárolható meg a Limited Edition 2010 Kazaar?
Interneten: www.nespresso.com
Ingyenesen hívható telefonszámon: 06 80 2582 80 a hét minden napján, a nap 24 órájában.
A Nespresso Boutique-ban: 1061 Andrássy út 27.
Hétfőtől péntekig 10:00 – 19:00 között. Szombaton 10:00 – 17:00 között