Dobd fel a hagyományosat
2 szuper lecsórecept
A lecsó az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb ételünk itt Magyarországon, mi most két különleges receptet is ajánlunk ó, ha fel akarod dobni a hagyományos lecsót.
2010.10.07 09:00ma.hu1. Húsimádó lecsó
Hozzávalók (2 személyre):
4 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 vöröshagyma, 10 dkg csípős parasztkolbász, 15 dkg kolozsvári szalonna, só, 2 tojás, 1 ek étolaj
Elkészítése:
1. Felaprítjuk a hagymát, felkarikázzuk a paprikát, a paradicsomot kereszt alakban bevagdossuk, 1 percre forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, majd felkockázzuk. A szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
2. A hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát és a kolbászt.
Együtt pirítjuk 2-3 percig, hozzáadjuk a paprikát, és további 2-3 percig pirítjuk.
Végül összefőzzük a felkockázott paradicsommal.
Sózzuk, beletesszük a villával felvert tojást, és készre főzzük.

2. Mediterrán lecsó
Hozzávalók (2 személyre):
1 padlizsán, 2 zsenge cukkini, 3 paradicsom, 4 lecsópaprika (zöld és piros), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, bors, csemegepaprika, só, bazsalikom, kakukkfű
Elkészítése:
1. Felkockázzuk a padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomot. Felaprítjuk a vörös- és a fokhagymát, felkarikázzuk a paprikát.
2. Olívaolajon megpároljuk a kétféle hagymát, rátesszük a paprikát és a többi zöldséget, majd puhára pároljuk.
Végül borssal, paprikával, sóval, bazsalikommal és kakukkfűvel ízlés szerint fűszerezzük.