Egy fűszer, ami illik a sörhöz
Gyomorerősítő, görcsoldó fűszer: a borsikafű
Ha van kiskerted, ott is megterem. De csak óvatosan, mert a borsikafű elárasztja illatával az egész környéket.
2010.10.05 16:00ma.huA borsfű vagy népies nevén csombor jellegzetes, enyhén borsos aromájú növény. Az élelmiszerboltokban morzsolva szerezheted be.
Cserepes növényként is rábukkanhatsz, bár otthon érdemes rögtön átültetni.
Levelei a bimbók megjelenésekor, nyáron szedhetők.
Honos: A Földközi-tenger partvidékén és Közép-Európában.

Hő hatására erőteljesebb lesz az aromája, emiatt csak a befejezés előtt pár perccel keverd az ételhez! Illik a babhoz, a székely káposztából sem hiányozhat, de a burgonya-, bab- és hússalátát is feldobja, a kolbászféléknek, pácoknak jellegzetes ízt ad.
Majonézt és sajtmártást szintén ízesíthetsz vele, akár sült halat vagy omlettet, illetve a szárnyas töltelékben is finom.
Ha frissen használod, ne aprítsd fel a leveleit, inkább vágd csíkokra!
Miért jó
Gyomorerősítő, görcsoldó és étvágygerjesztő hatása miatt is értékes fűszernövény.
Ráadásul, akit eltiltottak a fekete borstól, csomborral vigasztalódhat.