Búcsú Harry Pottertől

Daniel Radcliffe megsiratta a varázslótanonc utolsó perceit

Bár az olvasók már hónapokkal korábban elköszöntek a világszerte nagy sikert aratott varázslótanonctól, a mozinézőkre még vár az utolsó találkozás: a héten fejezik be a Harry Potter utolsó részének forgatását.

2010.06.21 11:30ma.hu

A sorozat hetedik kötete megfilmesítve két részt fog kitenni. Közel hat órás lett volna a Harry Potter utolsó filmes változata, ha a készítők minden apró részletben ragaszkodnak a könyvben leírt eseményekhez. Így a Harry Potter és a halál ereklyéi című kötet a mozivászonra két részletben kerül fel, az előzetes hírek szerint az első rész bemutatójára idén novemberben kerül sor, míg a második, végső befejezésre jövő júliusig kell várniuk a rajongóknak.

A szereplők viszont már a héten elköszönnek a varázslótanonctól és barátaitól, mivel az utolsó jelenetekhez érkezett a forgatás, mostantól a stúdióban végzett utómunkák következnek. Daniel Radcliffe, a címszerepet játszó, és eközben szó szerint a szemünk előtt felnövő színész elárulta, bizony megsiratta kedvenc karakterét, és a stábtagok közül többeknél ugyancsak eltört a mécses.

Annak ellenére, hogy saját bevallása szerint nem ez volt gyermekkori álomszerepe, nagyon hozzánőtt a figurához, és végül a több éves történetek során Harry, Ron, Hermione, és a sok-sok jóbarát, de még az ellenséges varázslók is valójában az életük részévé vált. A színész elárulta, magánemberként sok esetben nem ért egyet a filmbéli szerepével, mint mondja: "néha nagyon arrogáns, makacs és önző tud lenni, és mártírként viselkedik, amikor nem kellene".

Ugyanakkor kiderült, hogy gyermekkorában legszívesebben a Pókembert szerette volna eljátszani, akiben egy valódi hőst testesíthetett meg, és kicsit irigykedett is Tobey Maguire-re, aki végül megkapta a Spider Man legújabb részének főszerepét. Végül viszont ha nem is egészen az álmainak megfelelően, de ugyanúgy világhírű hős vált belőle. Épp ezért nehéz a búcsú, de Radcliffe-nek nem marad sok ideje szomorkodni, már készül az új szereplésekre: tavasszal a Broadway színpadán láthatják újra a rajongói.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.