Laptopkonyha recept ínyenceknek
Erdélyi töltött óriás cukkini
Még ilyenkor is mosolyognak ránk a piacon a szép, nagy cukkinik, amikkel könnyű lesz elkészíteni a Laptopkonyha pompás kreációját!
2012.11.13 06:28laptopkonyhaLássuk, mi kell hozzá!
1 nagy cukkini (kb. 1,5 kg)
50 dkg darált hús
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg hagyma
30 dkg főtt rizs
2 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 tk borsikafű (csombor)
1 tk szárított kapor
1 kk bors
só
4.5 dl tejföl
20 dkg ementáli sajt reszelve
1 kk fehérbors
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége:1
Elkészítés költsége:1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
A cukkinit meghámozzuk, félbevágjuk, a magját kanállal kikaparjuk. Kockára vágjuk a szalonnát, a hagymát felaprítjuk.
A szalonnát kisütjük, a zsírján megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük a fokhagymával, a csomborral, a kaporral, a borssal, ízesítjük a sóval, kevés vizet öntünk hozzá, és megpároljuk. Amikor kész, összekeverjük a megfőzött, kihűlt rizzsel, majd a tojásokkal. A masszát a cukkinikba töltjük. A reszelt ementáli sajtot összekeverjük a tejföllel, ha kell, sózzuk, és a tepsibe sorakoztatott töltött cukkinikra öntjük. 150 fokon lassan megsütjük, nagyjából 1 óra alatt.