Leveshez is ehetjük: kolbász, sajt, sonka...
Főétellel is felér ez az ínyenc tekercs!
Egy igazi ínycsiklandozó tekercs, sajttal gazdagon megtömve! Csoda, ha a vendégeknek marad belőle...
2012.06.13 06:29ma.huKönnyen elkészíthető, nagyon finom, leves mellé másodiknak és vendégvárónak is kínálható: ez az ínyenc sajttekercs. Hogyan készül?

Nyolc darab háromszögletű kolbászos sajtot 5 dkg vajjal, 1 kiskanál csípős pirosarany krémmel és egy gerezd fokhagymával, 5 dkg apróra vágott gyulai kolbásszal keverünk össze.
Alufóliára 8 szelet gépsonkát fektetünk, majd mögé 8 nagy, vékony szelet trappista sajtot.
A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra a juhtúrós keveréket simítjuk.
Szorosan föltekerjük, így a sonkás rész a tekercs közepére kerül. Hűtőszekrényben dermesztjük, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Kapcsolódó írások:
- Vendégcsalogató: süssünk oregánós sajtos süteményt!
- Imádnivaló: az igazi sajtos rántott pulykamell!
- Könnyű, sajtos zöldségre vágyunk?
- Nem diétás, de ínyenc a kolbászos sajtos tekercs...
- Meglepi az ebédhez: kóstolt már szőlős-sajtos salátát?
- Ilyet még nem kóstoltunk: sajtos vagdalt palacsintatésztával!