Spárgás, paprikás saláta kukoricával
Kukoricázni máshogy is lehet!
Ha szeretjük a salátákat, és a kukoricasaláta is a kedvenceink közé tartozik, kipróbálhatjuk kissé megbolondítva is.
2012.05.20 07:29ma.huA legfinomabb és legtelítőbb saláták sorában köszönthetjük a kukoricasalátát, ám ha spárgával és paprikával készül, még ízletesebb!

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 piros húsú paprika
- 8 vastag szál főtt spárga (300 gr)
- 500 gr csemege kukorica
Az öntethez:
- 6 evőkanál citromlé
- só, bors
- 1 csipet őrölt chili
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2-3 szál majoránna
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
A paprikát megmossuk, szárazra töröljük és a gázláng fölött vagy grillsütőben megkapatjuk-sütjük. 5 percre polietilén zacskóba zárjuk, így héjukat könnyűszerrel lehúzhatjuk.
Csumájukat, magjaikat eltávolítjuk, 2 cm széles csíkokra vágjuk, levüket felfogjuk. A kukoricát és a spárgát leszűrjük. A paprikacsíkokat rátekerjük a spárgaszárakra.
Az öntethez a citromlében oldódásig keverünk 1 mokkáskanál sót, hozzáadjuk a chilit, ízlés szerint frissen őrölt borsot, az olívaolajat, a paprikák felfogott levét, a finomra vágott zöldfűszereket és az áttört fokhagymát.
A kukoricára öntjük, lazán összekeverjük, nem túl mély tálra szedjük, a közepét gúlaszerűen felmagasítjuk, végül ráfektetjük a spárgaszálakat és tálalásig hidegen tartjuk. (A sót a citromlében teljesen fel kell oldani, mert az olajban nem oldódik!)