Kenyérre kenve nagyon finom!

Tofuból kőrözöttet?

Kenyérre kenve kiváló a tofuból készült kőrözött - lássuk, mi kell hozzá, hogy igazán csalogató legyen!

2012.05.13 07:29ma.hu - Fotó: makrobiotika.blog.hu

Ha megvannak az ízletes alapok a tofu kőrözötthöz, már csak turmixgépre van szükségünk, no meg kenyérre, amihez majd tálaljuk...

Fotó: makrobiotika.blog.hu

Hozzávalók:

- 20 dkg tofu
- 1 kávéskanál tengeri só
- 3 evőkanál almaecet
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál miszó (lehetőleg árpa vagy rizsmiszó)

Az adalékokat turmixgéppel alaposan összekeverjük, majd finomra vágott újhagymát vagy vöröshagymát keverünk bele. Vigyázzunk, nehogy keserű legyen a hagyma, mert az az egészet elronthatja.

Beletehetünk 1-2 lereszelt fokhagymagerezdet is és ízesíthetjük köménymaggal, hogy kőrözött íze legyen.

Feloldunk 2 evőkanál szezám-, napraforgó-, vagy kukoricaolajban 1 kávéskanál édesnemes paprikát, jól összekeverjük és belekeverjük a kőrözöttbe. Kenyérre kenve nagyon finom.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.