Az Immigrants és az In Diretta csillaga nem ragyog

Képek - Lezuhant a zenekarok csillaga: mindkét csapat kiesett

Nem kedvezett a harmadik élő forduló a Csillag születik zenekarai számára: egyszerre esett ki a két csapat, az In Diretta és az érettségi előtt álló Immigrants. A többieknek is egyre többet kell dolgozniuk a sikerért.

A Csillag születik 3. élő adásának pillanatai képgaléria

2012.05.06 13:34ma.hu

Erőteljesen indult a Csillag születik harmadik élő show-ja, amelynek végén - pontosan két héttel az indulás után - már csak hat versenyző juthatott tovább, az eredeti mezőnynek pontosan a fele. A verseny ennek a "gyorsított" tempónak köszönhetően tehát sokkal kiélezettebb, mint azt általában az egyesével csökkenő létszámú tehetségkutatóknál megszokhattuk, az énekesekre, táncosokra és zenészekre egyre nagyobb teher hárul hétről hétre.

De nemcsak őket nyomja a teljesítés terhe: a zsűritagok között sem mindig teljes az összhang. Persze ez így is van jól, hisz annak nem is lenne sok értelme, ha a négy bíráló mindig ugyanazt gondolná, az ellentét azonban az első válogatóktól a legutóbbi élő show-ig olyan mértékűre nőtt, hogy a legkeményebb elvárásokat megfogalmazó Puzsér Róbert már a zsűritársát is lepontozta.

Hajós András ugyanis azt találta mondani, hogy a versenyzőknek el kell dönteni, Puzsérnak próbálnak-e megfelelni 3-mal több pontért, vagy a másik 3 zsűritagnak 2-2, azaz összesen 6 pluszpontért. Ráadásul a végső szót így is, úgy is a nézők mondják ki, tehát végeredményben az a legfontosabb, hogy nekik tetszik-e a produkció.

Az elsőként színpadra lépő Plazma produkciójából azonban ezúttal a nézők megint csak korlátozottan kaphattak, mivel a szókimondó fiú szövege miatt ismét szükség volt készenlétbe helyezni a sípolókészüléket. Igaz, nem olyan gyakran, mint a válogatóban látott számánál, ahol jószerével csak az összekötő szavak maradtak hallhatóak a tévében, ám ezúttal Hajós úgy vélte, a nyers kifejezéseknek helye volt és a fiatal rapper nem esett át a ló túlsó felére. Plazma, aki a múlt heti számának hatására végre édesapjával is elkezdte rendezni a viszonyát, az Ösztönből című számra a zsűritől 26 pontot kapott.

Szirota Jennifer az utolsó női versenyző a mezőnyben, így rá fokozott teher hárul, de úgy tűnik, az akadályokat eddig kifejezetten jól vette, olyannyira, hogy bár elsőre Puzsér élesen kritizálta a "karaoke-hercegnők" egyik képviselőjeként, mostanra sikerült áttörnie az ellenállás utolsó bástyáját is Barbra Streisand New York State of Mind című jazzszámával. "Az, hogy a soul- és popzenei tévelygéseid után most jazzt énekeltél, az az én számomra azt jelzi, hogy felszámoltad a szövetséged a gonosszal. Arra kérlek, hogy ezt ne újítsd meg, mert csak akkor volt értelme. Ennél a színvonalnál soha ne add alább: túl jó hangod van hozzá!" - hangzott a dicséret. A lány teljesítményét a zsűri 32 pontra értékelte.

Immigrants (Fotó: RTL Klub/Csillag születik - A galériához KATT a képre!)


A múlt heti reagge-sramli keverék mérsékelt sikere után újult erővel tért vissza a zsűri által alaposan lepontozott, de a nézők által megmentett In Diretta, most nem keverték a stílusokat, inkább egy ízig-vérig rock'n'roll számmal varázsolták el a zsűri egyik felét. A Buli van nálunk című, Hajós által "zúzdapörkölt"-nek elnevezett dal azonban hiába hozta meg Pokorny Liának is a régóta várt élményt, Puzsérnál ismét kiverte a biztosítékot. Szerinte a banda meggyalázta a rockzenét és akárcsak egy politikai párt, bármilyen stílusban képesek semmit mondani.

Miután a szemükbe vágta, hogy meggyalázták a reagge-t és most a rockzenét is, 3 ponttal alaposan le is húzta az eredményüket, a másik három zsűritaggal közösen így csak 26 pontot sikerült elérniük, pont annyit, mint korábban Plazmának.

A verseny mókamesterének is nevezhető Quantum XXL-ből ezúttal kibújt a női oldal, szó szerint: a Mr. és Mrs. című koreográfiájukban a felemás ruhának (is) köszönhetően felváltva voltak hol férfi, hol női táncosok, Puzsérnak imponált az a törekvés, amivel a táncot ötvözik a festészettel, a popkultúrát a történelemmel. Egyúttal olyan időutazásról beszélt, ahol a jövőben már nem léteznek különbségek a nemek közt.

Zsűritársai azonban épp most érezték hiányosnak a produkciót, mindhárman kiemelték, hogy a geg ezúttal háttérbe szorította a koreográfiát, bár Hajós örömmel üdvözölte, hogy "hülyék vagytok, de ez épp így jó", Hernádi Judit pedig úgy fogalmazott: "örülök, hogy nálatok a mélypont ilyen magasan van". Nem tévedett nagyot: a 33 pont valóban nem mondható szokványos hullámvölgynek.

Juhász Marcit a válogatókon is és azóta is leginkább népdal-feldolgozásokkal láthattuk, ám a legutóbbi adásban már a zsűritagokat sem sikerült meggyőznie és a kritika után, de még az eredményhirdetés előtt meg volt győződve róla, hogy számára itt ér véget a verseny. Szerencséjére kapott egy újabb esélyt, így éles stílusváltással próbált visszakapaszkodni a legjobbak közé, ami sikerült is: Deák Bill Gyula Rossz vér című számát a zsűri elismeréssel fogadta és a közönség tetszését is elnyerte.

Kivéve persze Puzsért, aki a szárnyát bontogató előadó saját szövegeit hiányolta, Hajós viszont türelemre intette zsűritársát, mondván, ezek a versenyzők még csak az út elején járnak. Marci a zsűritől 30 pontot, példaképétől, Deák Billtől pedig egy névre szóló dedikált posztert kapott.

In Diretta (Fotó: RTL Klub/Csillag születik - A galériához KATT a képre!)


Az est utolsó versenyblokkját az érettségi kellős közepén álló Immigrants zenekar nyitotta, akiket múlt héten garázszenekarnak titulált a kemény kritikájú zsűritag, ezúttal azonban a zúzós zene helyére lépő lírai produkció lenyűgözte Puzsért, "kvalifikált" jelzővel értékelte a fiúk teljesítményét. "Még mindig azt gondolom, hogy garázszenekar vagytok, de múltkor egy kis rést ütöttetek a garázs falán, ma pedig akkorára tágítottátok, hogy lassan kifértek rajta" - fogalmazott. A többieket is meglepte a váltás, a produkciót végül 31 pontra értékelték.

Mészáros János Elek visszatért a magyar gyökerekhez, ráadásul most először nem egyedül lépett színpadra, Kodály Zoltán Háry Jánosából adta elő a Toborzót, melyet a Honvéd Táncegyüttes férfikara dobott fel egy huszáros koreográfiával. Ez sem volt elég azonban ahhoz, hogy a zsűrit meggyőzze, Hernádi hamisnak érezte a dalt, Puzsér pedig még magához képest is erősen lehúzta az énekest: "olyan művészi értéke volt az előadásodnak, mint egy falvédőnek, vagy egy műmatyóhímzéses szuvenír babának. Ez toborzónak se jó, arra kérlek, akkor se énekeld el, ha a románok már a Tiszáig nyomultak" - vágta hozzá. Csak Hajósban ébresztett régi emlékeket, összességében 28 ponttal jutalmazták.

Utolsóként a Prügyi Duó mutatta be legújabb produkcióját, ezúttal is egy feldolgozással álltak a zsűri és a közönség elé, Bryan Adams híres slágerének magyar változatát adták elő Ez a szerelem végtelen címmel. Pokornynak jólesett a fiúktól már megszokott "egyformaság", nem vár tőlük semmi újdonságot, és Hajós is úgy ítélte, hogy a megszokott színvonalat hozták, de több bátorságot vár tőlük. Puzsér a kolostorokban előnyös jámborságot kritizálta, hozzátéve, hogy "tragikusan jó esküvői zenekart" alkotnak: remekül szerepelnének ott és tragikus, hogy minden tehetségük ellenére épp ott. A pontok is a negatívumot tükrözték: a fiúk 27 ponttal várták a nézők szavazatait.

Az extra fellépők előtt a zsűritagok elmondták, mindannyian több-kevesebb fokkal, de egyértelműen javuló teljesítményt nyújtottak, Hajós pedig bevallotta: próbált alkudozni a műsor szerkesztőivel, hogy ne essen ki senki a műsor végén, ám a szabályok kegyetlenek, ezúttal sem volt kivétel, két előadónak távoznia kellett. Az eredményhirdetésre két extra produkció után került sor, elsőként a korábbi kiscsillag, Brasch Bence és párja, Lola adta elő a Játék című dalukat, majd a Neoton Família sztárjai keltették életre régi klasszikusukat, a 220 felett című slágert.

A feszült hangulatú eredményhirdetés végén a hat továbbjutó nevének felsorolása után az In Diretta és az Immigrants maradt a színpadon, tőlük búcsúztunk ezen a héten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.