Szicíliai és fenségesen olasz
Isteni masnitészta - nemcsak a Keresztapához...
Nincs semmi jó a tévében? Megint a Keresztapa-trilógia egyik filmjét nézi majd meg? Pompás ráhangolódást jelenthet ez a különleges és fenséges tészta!
2012.04.23 06:29laptopkonyhaA szicíliai masnitészta izgalmas összetevői vibráló összhangot teremtenek - egyszerűen megunhatatlanná válik majd. Csakúgy, mint a Keresztapa-trilógia. Nyugodtan be lehet nyomni az "ismétlés" gombot: a tészta és a film esetében egyaránt!

Elkészítés
A hagymát felaprítjuk, a gombát és a fokhagymát felszeleteljük. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pirítjuk, majd beletesszük a gombát, a mazsolát, a chilipaprikát, a citromhéjat, az oregánót, és megsózzuk.
Először levet ereszt, ezt elpárologtatjuk, és majdnem zsírjára sütjük. A masnitésztát kifőzzük, összekeverjük a gombás raguval, a petrezselyemzölddel és a vajjal. Ha túl száraz lenne, a tészta főzőlevéből önthetünk hozzá.
Tálalás
A tésztás ragut tányérokra rendezzük, és megszórjuk jó sok durvára reszelt parmezánnal. Aki szereti, olívaolajjal is meglocsolhatja.