Frissítő és finom
De gazdag ez a nyári burgonyasaláta!
Hamarosan itt a frissítő saláták ideje - a nyári burgonyasalátát se hagyjuk ki a köretek közül, különösen, ha szeretjük a krumplit.
2012.04.14 07:27ma.huHa igazán gazdag és frissítő salátára vágyunk, ideális választás lehet a nyári burgonyasaláta - köretnek, de önmagában is nagyon finom!

Hozzávalók 4 személyre:
- 300 gr burgonya
- 200 gr kovászos uborka
- 2 paradicsompaprika
- 1 savanykás alma
- 3 evőkanál citromlé
- 1 kemény tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál mustár
- 1 dl tejszín
- só, bors
- 1 csipet porcukor
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, karikákra vágjuk, és egy mélyebb tálba tesszük. A kovászos uborkákat vékonyan felszeleteljük, ha nagyok a magjai, azokat eltávolítjuk.
A paradicsompaprikákat megmossuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra szabdaljuk, 10-12 félkarikát félreteszünk a díszítéshez. Az almát felkockázzuk, azonnal meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével (különben megbarnul).
A tojást meghámozzuk, a sárgáját kiemeljük (az öntethez félretesszük), a fehérjét és a petrezselymet finomra vágjuk, az egészet a burgonyához adjuk.
Az olajat, a maradék 2 evőkanál citromlét, a mustárt és a tejszínt simára keverjük a félretett és szétnyomkodott kemény tojássárgájával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük.
A salátára öntjük, összekeverjük és legalább 1 órát pihentetjük. Tálaláskor a tál peremét a félretett paradicsompaprikaívekkel díszítjük.
Kapcsolódó írások:
- Salátakirály: ha franciásan még nem kóstoltuk...
- Mozzarella saláta pirított pármai sonkával
- Nem ízlik a saláta? Nézzünk mást evés közben
- Pezsgő is mehet a gyümölcsök közé!
- Igazi ínyenc saláta: vöröskáposzta naranccsal!
- Majonézes saláta, virslivel és lencsével!
- Kalóriaszegényebb is lehet a kukoricasaláta!