Mákos gubát ebédre!
Hosszú rudak mákkal - ugye, jól hangzik...?
Rendkívül egyszerű elkészíteni, mégis nagyon finom és mézzel is bolondítható a mákos guba - lássunk neki!
2012.04.05 06:29ma.huA Mákos guba sokak kedvence - lássuk, hogyan készül az igazi, hagyományos guba. Egyszerű és nagyszerű...

Kalácstésztát készítünk, s ebből vékony, hosszú rudakat sütünk.
Ha megsültek és kihűltek, keresztben 1,5 cm-es karikákra vágjuk őket, és forró tejjel leöntjük.
Ügyeljünk, hogy a tészta megpuhuljon ugyan, mégse ázzon szét.
Leszűrve róla a tejet, kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd mézzel és tejjel megfőtt mákot keverünk bele.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 10:09 Repülő zuhant lakóházakra Kaliforniában - a pilóta életét vesztette
- 8:15 Fizikusok fejtették meg a rózsaszirom ikonikus formájának titkát
- 6:45 Itt a csontgyűjtő hernyó - falánk kis lény a rémálmokból
- 22:05 El Cono - rejtélyes piramis az Amazonas mélyén
- 20:04 Kós Hubert simán nyert 200 méter háton Floridában
- 18:02 Trump pápaként? - AI-generált képpel és kijelentéseivel kavart vihart az amerikai elnök
- 16:01 Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06