Felhasználható később is...
Kókusztekercset a vendégnek!
Kevés kiválóbb kínálnivaló van a kókusztekercsnél, amely nemcsak remek aprósüteménynek, de lefagyasztani is lehet, és bármikor felhasználható.
2012.04.03 06:29ma.hu - Fotó: pusztakonyha.blogspot.comA kókusztekercs elkészítése nem nehéz, ráadásul tea, kávé mellé bármikor fogyasztható sütemény, a vendégek pedig mindig örülnek neki...

Hozzávalók:
- A tésztához:
- 30 dkg háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaó
- 2 dl tej
- A töltelékhez:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Az alapanyag 2 nagy vagy 3 kicsi kókusztekercs készítéséhez elég. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és annyi tejet, hogy jól nyújtható massza legyen.
Az összedolgozott masszát 2 vagy 3 részre osztjuk, kicsit hűvös helyre tesszük. Ezalatt a vajat a porcukorral habosra keverjük majd hozzákeverjük a kókuszreszelék felét.
Ezt is elosztjuk, majd a tésztát egy fóliára kinyújtjuk vizes kézzel és vizes gyúródeszkával. Utána rákenjük a krémet és vizes kézzel felhengergetjük.
Megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel. Celofánba csavarva hetekig eláll a hűtőben, de le is lehet fagyasztani.