Dióval és mákkal is nagyon finom
Hogy süssünk kelt beiglit otthon?
Ünnepi menükből sem maradhat ki, de egy kellemes délutánhoz is ideális kínálnivaló a kelt beigli - hogyan készítsük el otthon?
2012.03.25 07:29ma.huGyakran eszünkbe jut, milyen jó lenne néhány szelet kelt beigli? A karácsonyok ízletes süteményét bármikor otthon is elkészíthetjük.

Hozzávalók:
- 20 dkg dió vagy mák
- 1 csomag mazsola
- 1 csomag élesztő
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, beletesszük a lisztet, és a vajjal jól kidolgozzuk és megkelesztjük.
A darált diót vagy mákot mézzel és vízzel elkeverjük, rákenjük a tésztára, tekerjük és sütjük.