Süssünk édes, diós finomságot!
Ne nyúlj a darázsfészekbe! De megeheted...
Ijesztően hangzik, de finom édesség - ha nem tartózkodunk a meglehetősen édes süteményektől, a Darázsfészek ideális választás nekünk.
2012.03.23 06:29ma.huHa van kedvünk egy kellően édes, tésztás finomsághoz, készítsük el a Darázsfészek névre hallgató sütit. Talán visszahőkölünk a neve hallatán, érdemes azonban megkóstolni!

Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 4 dkg cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 40 dkg liszt
A töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 14 dkg cukor
- 10 dkg durvára őrölt dió
- 5 dkg cukor
- 1 dl tej,
- 1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük és jól kidolgozzuk. 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük és a kinyújtott tésztává kenjük, a dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a beiglit. 3 cm-es darabokra vágjuk és egy kivajazott lábosba állítjuk, egymástól 2 cm távolságra.
Még 30 percig kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben sütjük. Közben a tejben felforraljuk a cukrot és a vaníliás cukrot, s ezzel meglocsoljuk. Ezután még 15 percig sütjük.