Kaporral és tejföllel finom köret válik belőle
Grillhez, pirítóshoz ideális az újburgonya!
A megszokottaktól kissé eltérő köretet szeretnénk? Ízleljük meg a kapros újburgonyát. Nem nehéz elkészíteni, finom és bármilyen húshoz ideális.
2012.02.27 06:29ma.huA kapros újburgonya nemcsak köretként ízletes bármilyen grill húshoz, vajas pirítós mellé is adható!

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csokor kapor
- darabka póréhagyma
- őrölt bors
- só
- 2 dl tejföl
- 1 tubus majonéz
- 2 db paradicsom
- 1 kg (kis szemű) újburgonya
A megtisztított újburgonyát sós vízben megfőzzük, lehűtjük, karikára vágjuk. Keverőtálban összekeverjük az apróra vágott kaprot, a finomra vágott póréhagymát, a kockára vágott paradicsomot, a majonézt és a tejfölt.
Sózzuk, megszórjuk borssal és a kihűlt újburgonyát megforgatjuk benne. Hűtőben ½ órát hidegen tartjuk, mielőtt tálaljuk.