Sonkához és főtt kolbászhoz is jó a francia dip
Egy francia, ami szívesen veszi a mártogatnivalót!
Kiváló és egyszerűen elkészíthető mártás a francia dip: sonkához, főtt kolbászhoz és akár sós kekszhez is fogyasztható!
2012.02.26 07:29ma.huHa egy igazán pikáns és kolbászhoz, sonkához is használható mártást szeretnénk készíteni, válasszuk a Francia dipet.

Hozzávalók 5 személyre:
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál csípős (ha van, dijoni) mustár
- 1 evőkanál frissen reszelt torma
- só és cukor
Előkészítése: A margarint habzásig forrósítjuk a liszttel, ezután felöntjük a tejjel és a tejszínnel, majd kevergetve sűrűre főzzük.
Elkészítése: Ha a mártás már nem forró, hozzáadjuk a mustárt, a tormát és a borsot, végül sóval-cukorral kellően pikánsra ízesítjük. Sonkához, főtt kolbászhoz vagy sós kekszhez való.