Hogy készül a kaviáros citromfűdip?
Cikornyás név alatt ízletes csemege
Talán kicsit hosszadalmasabb bevásárlásra lesz szükségünk, ha el akarjuk készíteni, ám a kaviáros citromfűdip íze igazán megéri: bármilyen konzerv tengeri "herkentyű" belemártogatható.
2012.02.22 06:29ma.huEgy kevés kaviár is elég hozzá, a fűszerekkel és a félszáraz borral kiváló csemege készíthető - íme a kaviáros citromfűdip titka.

Hozzávalók 5 személyre:
- 1 kis doboz (5 dkg) kaviár
- 1 dl tejszín
- 1 dl félszáraz bor
- 3 szál zöldhagyma
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 3 levélke citromfű
- só
- törött fekete bors
Előkészítése: A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, a citrom-füvet egészen apróra metéljük. A bort a keményítővel simára keverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és ízlés szerint fűszerezzük.
Elkészítése: A boros keveréket kis lábosba öntjük és kevergetve felfor-raljuk, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a kaviár felét óvatosan belekeverjük. Tálaláskor a megmaradt kaviárral feldíszítjük.
Bármilyen konzerv tengeri "herkentyű" belemártogatható, de nagyon finom ananász- vagy grapefruit-karikákkal.