Fagyasztott burgonya mellé a legfinomabb

Szójás csirke - megszokottat, nem szokványosan

Ha megkívántuk a csirkehúst, készítsük el az eddigitől eltérő módon! A különleges, szójás csirke elősütött burgonyával az igazi.

2012.02.16 06:29ma.hu

Rögtön más, különös ízt kap a csirkemell, ha szójaszósszal és egyéb finom fűszerekkel készítsük. A szójás csirkéhez burgonya ajánlott köretnek.

Hozzávalók 4 személyre:

- 2 kicsontozott csirkemell
- 1 púpozott teáskanál vegeta
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 tyúkhúsleves-kocka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vágott petrezselyem-zöld
- törött fekete bors
- 4 adag, elősütött, fagyasztott burgonya

A csirkemelleket két-két darabra vágjuk, húskalapáccsal kissé kiverjük, vegetával meghintjük, megborsozzuk és mindkét oldalát lisztbe mártjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsdarabok mindkét oldalát hirtelen átsütjük rajta. Ezután rálocsoljuk a szójaszószt, ráöntünk 1 dl vizet, belemorzsoljuk a húsleveskockát és 10 percig fedő alatt pároljuk.

A párolás végén belekeverjük a petrezselyemzöldet és a fokhagymát, majd a felesleges levet elpárologtatjuk. Közben a sütőben átforrósítjuk a fagyos burgonyát és a szójás csirke mellé tálalom.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.